miércoles, 14 de marzo de 2012

Les Flors de Bach, un bon remei natural per tractar les pors

Qui més qui menys ha sentit alguna vegada incertesa i por en alguna etapa de la seva vida. Son emocions naturals en la persona que tenen la seva funció adaptativa: procurar la supervivència de l'individu.
Però quan aquestes pors es tornen intenses, indefinides i incontrolables poden afectar de manera negativa i causar problemes en el dia a dia, bloquejant el desenvolupament de la persona.

Les flors de bach poden ser un recurs útil i natural en aquests casos, treballant en profunditat aquests i altres malestars. En el cas de les pors, podem treballar-les amb les següents flors:

- Aspen: por a lo desconegut. Tracta aquelles pors que no poden ser definides ni explicades. Molts cops està relacionada amb la por a la mort. Aspen pot ser de gran ajuda en casos com: angoixa, somnambulisme, malsons, pensaments catastròfics, insomni, etc.

- Cherry Plum: por a perdre el control. La persona tendeix a reprimir i controlar tot allò que no desitgem que es manifesti en la nostra persona, tot i això, arriba un moment en que "exploten" i perden el control de sí mateixos. Cherry Plum pot ser d'ajuda en casos en el que es descontrola el sistema nerviós: atacs d'ira, ràbia, crits, tics nerviosos, etc.

- Mimulus: por a alguna cosa coneguda. La persona viu aterroritzada per alguna cosa concreta: a perdre la feina, al dolor, a una separació, a la soledat, a parlar en públic, etc.

- Red Chestnut: por i preocupació constant cap als demés (familiars, amics, parella...). Les persones que solen pensar en que passarà el pitjor es troben en una constant situació d'alarma. Poden actuar de forma posessiva i repercutir de manera negativa a les persones del seu entorn per els seus constants temors i preocupacions.

- Rock Rose: pànic, terror. Por intensa que paralitza a la persona davant alguna situació determinada. Les persones que es poden beneficiar de Rock Rose s'exalten amb molta facilitat i poden tenir tremolors, sudoració freda, diarrees, taquicàrdies, angoixa, i també problemes per a conciliar o mantenir el son.

Les flors de bach poden ajudar-nos per a treballar les pors i altres problemes emocionals. Des de Psico Alter t'animem a fer una consulta a la nostra terapeuta floral, la qual t'assessorarà sense cap compromís.

Més informació a info@psicoalter.com o al 674 766 300.

No hay comentarios:

Publicar un comentario